Klassieke homeopathie

  • Home
  • Klassieke homeopathie

Klassieke homeopathie: de stille kracht van de natuur

Ieder mens beschikt over een groot herstellend vermogen. Denk maar aan de manier waarop een wond mooi heelt. Soms heeft dit zelfgenezend vermogen hulp nodig om een probleem te kunnen oplossen. Binnen de homeopathie zien we klachten of symptomen niet als ziekte maar als een poging tot genezing. Dit stimuleren we vervolgens met een homeopathisch geneesmiddel.

 

Hoe werkt homeopathie eigenlijk?

Homeopathie is een prachtige geneeskunde die uitgaat van een oeroud principe: het gelijke geneest het gelijkende. Dat houdt in: geef een patiënt een verdunde hoeveelheid van dezelfde stof die bij een gezond mens vergelijkbare klachten zou veroorzaken. Hierdoor wordt de eigen vitaliteit aangesproken en de eigen genezingskracht gestimuleerd. De natuurlijke balans wordt hervonden en daarmee zien we aandoeningen of klachten verminderen of zelfs verdwijnen. 

 

Wat is de stille kracht van homeopathie?

Hoe kan dat nou effectief zijn, zo’n kleine hoeveelheid van een bepaalde stof? We zijn zo gefocust op symptoombestrijding en snelle resultaten dat we de stille kracht van de natuur vaak onderschatten. Homeopathie is een holistische geneeswijze. We kijken hierbij naar de hele mens en niet alleen naar symptomen. Daardoor kan het middel bij twee personen met dezelfde klachten verschillend zijn.

 

Bij welke klachten?

Homeopathie is geschikt voor allerlei aandoeningen; zowel acuut als chronisch. Ook vage klachten, niet lekker in je vel zitten, een verlaagde weerstand of gedragsproblemen kunnen behandeld worden. In principe zijn alle ziekten en klachten te genezen die in een nog omkeerbaar stadium zijn. Aandoeningen die niet meer omkeerbaar zijn, kunnen worden afgeremd en eventuele pijn verzacht.

Klassieke Homeopathie Alkmaar behandelt onder meer:

  • (steeds terugkerende) oor- of blaasontstekingen
  • allergieën
  • gedragsproblemen 
  • eet-, slaap- of angststoornissen
  • huidklachten
  • hormonale- en zwangerschapsgerelateerde klachten
 

Wie kan voor behandeling terecht?

Klassieke homeopathie kan worden toegepast vanaf zeer jonge leeftijd tot aan respectabele ouderdom. Ook mensen die een reguliere medische behandeling volgen, kunnen zonder problemen bij een homeopaat terecht. Gebruik van andere medicatie vormt geen bezwaar. Je hebt voor een homeopathische behandeling geen verwijzing van de huisarts of specialist nodig. 

Wil je graag weten wat Klassieke Homeopathie Alkmaar kan doen voor jou of je kind? Neem dan gerust contact op. Je kunt met al je vragen bij me terecht.