Klassieke homeopathie

Klassieke homeopathie: de stille kracht van de natuur


Ervaar jij – of je kind, lichamelijke of emotionele problemen die je belemmeren in het dagelijks leven of wil je extra ondersteuning naast een reguliere behandeling? Maak dan een afspraak. Op basis van vele jaren ervaring behandel ik zowel vrouwen als kinderen om weer gezond te worden met behulp van o.a. homeopathie.

Hoe werkt homeopathie eigenlijk?


Homeopathie is een wetenschappelijk onderbouwde geneeswijze die uitgaat van een aantal  (oeroude) principes zoals het gelijksoortigheidsprincipe: een stof die bepaalde verschijnselen kan opwekken, is ook in staat dezelfde verschijnselen te genezen.

De geneesmiddelen die binnen de homeopathie worden gebruikt zijn verdunningen van natuurlijke stoffen zoals bv. planten en mineralen.

Werkwijze van de homeopaat


Binnen de homeopathie staat de cliënt centraal. Daarom starten we met een ‘anamnese’. Dit is een uitgebreid intakegesprek van ongeveer anderhalf uur waarin we samen alles in kaart brengen. Ieder mens is uniek en reageert vanuit zijn eigen aanleg en voorgeschiedenis.

Tijdens zo’n eerste gesprek kijk en luister ik niet alleen naar de huidige klachten en symptomen, maar naar het gehele beeld dat jij of je kind laat zien. Ook worden leefomgeving, tijdsbesteding en voeding meegenomen in de zoektocht naar het meest passende geneesmiddel en advies.

Bij welke klachten?

Homeopathie is geschikt voor allerlei aandoeningen; zowel acuut als chronisch. Ook vage klachten, niet lekker in je vel zitten, een verlaagde weerstand of gedragsproblemen kunnen worden behandeld. In principe zijn alle ziekten en klachten te genezen die in een nog omkeerbaar stadium zijn. Aandoeningen die niet meer omkeerbaar zijn, kunnen worden afgeremd en eventuele pijn verzacht.

praktijk voor Klassieke Homeopathie Alkmaar behandelt onder meer:

  • (steeds terugkerende) oor- of blaasontstekingen
  • hormonale- en zwangerschapsgerelateerde klachten
  • allergieën
  • gedragsproblemen 
  • eet-, slaap- of angststoornissen
  • huidklachten
  • spijsverteringsproblematiek

Voor wie is homeopathie?


Klassieke homeopathie is voor jong en oud. Ook zwangeren of mensen die een reguliere medische behandeling volgen, kunnen zonder problemen bij een homeopaat terecht. Je hebt voor een homeopathische behandeling geen verwijzing van de huisarts nodig. Wel werk ik zo nodig samen met de huisarts of behandelend specialist.

Wil je graag weten wat praktijk voor Klassieke Homeopathie Alkmaar kan doen voor jou of je kind? Neem dan gerust contact op. Je kunt met al je vragen bij me terecht.