Allergieën

Allergieën

Last van allergische klachten

Het hebben van een allergie kan enorm lastig zijn, zeker wanneer je (nog) niet weet waar je lichaam nou zo heftig op reageert. Klachten waar je last van kunt hebben zijn bijvoorbeeld:

  • steeds terugkerende verkoudheidsklachten (loopneus, veelvuldig niezen, gezwollen neusslijmvlies) 
  • rode/ jeukende ogen
  • huiduitslag
  • jeuk
  • piepende ademhaling
  • vaak buikpijn
  • diarree

Steeds meer allergieën

Bij een allergie reageert het afweersysteem overgevoelig op contact met stoffen van buitenaf, alsof deze een bedreiging vormen voor het lichaam, terwijl ze in feite onschadelijk zijn. 

Steeds meer mensen hebben last van allergische klachten. Onder andere hooikoorts, allergie voor huisstofmijt, huisdieren of voedingsallergieën. Dit heeft meerdere oorzaken.

Zo weten we dat luchtvervuiling en klimaatverandering de ontwikkeling van pollenallergie (hooikoorts) versterken. Daarnaast bestaat het idee dat het immuunsysteem, dat na de geboorte nog moet uitrijpen, daar steeds minder de kans voor krijgt. Natuurlijkerwijs gebeurt dit via de borstvoeding, en door contact met allerlei bacteriën en virussen. Omdat we schoner zijn gaan leven en er meer gevaccineerd wordt maken we minder infecties door. Als er wel sprake is van een (bacteriële) infectie wordt er vaak antibiotica voorgeschreven. Deze doodt niet alleen de slechte, maar ook een groot deel van de goede bacteriën. En die hebben we nu juist zo hard nodig voor een gezonde afweer. 

Wat kun je met homeopathie doen?

Homeopathie kan het lichaam minder gevoelig maken voor één of meerdere allergenen. 

Samen kijken we tijdens een eerste consult naar wat er nodig is. Heb je op dat moment last van klachten (bijvoorbeeld in het hooikoortsseizoen) dan zullen we die eerst behandelen met een acuut middel. 

Om het immuunsysteem verder te versterken en in balans te brengen kijken we naar de hele mens (i.p.v. alleen zijn of haar klachten). Op het totaalbeeld dat iemand laat zien wordt vervolgens een homeopathisch middel afgestemd. Daarnaast worden er bijna altijd aanvullende adviezen op het gebied van voeding en/of suppletie gegeven. Deze grondige aanpak zorgt er in de meeste gevallen voor dat de klachten verdwijnen en ook niet meer terugkomen.

Nieuwsgierig naar wat de homeopathie voor jouw allergie kan betekenen? Neem gerust contact op.