Even voorstellen

  • Home
  • Even voorstellen

Mijn naam is Flore de Hoop, werkzaam in de Praktijk voor Klassieke Homeopathie Alkmaar. 

Na een aantal jaren in het buitenland te hebben geleefd, besloot ik terug te keren naar Nederland om in Bloemendaal aan de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde Klassieke Homeopathie te gaan studeren. Daarnaast volgde ik onder andere modules fytotherapie (kruidengeneeskunde), voeding en counseling. Deze kennis gebruik ik nu als vanzelfsprekend naast de homeopathie binnen mijn praktijk.

De eerste zeven jaar als gediplomeerd homeopaat werkte ik in mijn praktijk in Haarlem. Na de geboorte van mijn dochter verhuisde ik naar Alkmaar en vond hier ook een nieuwe plek voor de praktijk. Heerlijk om weer op de fiets naar mijn werk te kunnen!

Als homeopaat heb ik oog voor de hele mens. In de keuze voor het passende middel zijn zowel het fysieke – als het psychische beeld van de cliënt van belang. 

Flore de Hoop in haar praktijk

Tijdens het consult luister ik aandachtig. Door de specifieke vraagstelling gaat men vaak bewuster naar zichzelf en zijn of haar patronen kijken. Ik ben ervan overtuigd dat dit bewustzijn bijdraagt aan het gewenste resultaat van de behandeling en dus het genezingsproces. 

Van de behandelmogelijkheden én resultaten die met de Klassieke Homeopathie kunnen worden geboekt ben ik nog altijd erg onder de indruk.

Ik heb veel ervaring in het werken met kinderen. De resultaten zijn bij hen vaak verbluffend. Vanwege hun grote vitaliteit zien we meestal snel een reactie op het middel, soms lijken er daadwerkelijk wonderen te gebeuren. Niet voor niets noemen sommigen deze homeopathische pilletjes ‘toverkorrels’.

Als jonge moeder (en dochter van een verloskundige) heb ik veel affiniteit met het behandelen van moeders in wording met zwangerschapsgerelateerde klachten en/of het homeopathisch begeleiden van de bevalling, kraamperiode en vaccinaties.

Klassieke homeopathie is en blijft een boeiend vak; om mijn kennis bij te houden en te verdiepen volg ik regelmatig bijscholingen.

Naast verschillende onderwerpen op het gebied van homeopathie volg ik ook medische nascholingen en verdiep ik mij in o.a. voeding en orthomoleculaire therapie (ofwel het gebruik van voedingssupplementen).

Nieuwsgierig naar wat de homeopathie voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met me op.