Even voorstellen

Even voorstellen

Rustig en betrokken ben ik er voor jou.

Mijn naam is Flore de Hoop, moeder van een prachtige dochter en sinds 10 jaar met veel voldoening werkzaam in mijn eigen praktijk als Klassiek Homeopaat.

Na een aantal jaren in het buitenland te hebben geleefd werd mijn honger naar kennis over hetgeen ik daar deed (verbouwen en verwerken van geneeskrachtige planten en kruiden) steeds groter. Ik besloot naar Nederland terug te keren en daar met mijn hoofd in de boeken te duiken. Ik koos voor de studie Natuurgeneeskunde aan de Hogeschool Hippocrates in Bloemendaal.

Homeopathie vaag en zweverig

Eerlijk gezegd liep ik niet meteen warm voor de homeopathie, ik vond het maar vaag en zweverig. Nee, ik wilde juist leren welke inhoudsstoffen van een bepaalde plant verantwoordelijk waren voor de werking ervan. Tijdens het eerste jaar van de opleiding waren wij echter verplicht van alle specialisatierichtingen een inleiding te volgen en ik werd gegrepen door de basisprincipes en systematische methodiek van deze geneeswijze.

Daarbij wilde het toeval dat ik, (vlak voor ik aan de opleiding Natuurgeneeskunde begon) via mijn moeder bij een homeopaat terechtkwam door wie ik mij een tijd liet behandelen. Het resultaat en haar manier van werken maakten veel indruk op me (ik kreeg meer energie, zat lekkerder in mijn vel en had geen last meer van steeds terugkerende ontstekingen). Het werd mij duidelijk dat ik deze vorm van genezen ook wilde gaan faciliteren, begeleiden en ondersteunen. Door de behandeling ontstond er een nieuw bewustzijn, het voelde alsof ik op het juiste spoor werd gezet en zelf weer de touwtjes in handen kreeg.

Van Haarlem naar Alkmaar

De eerste zeven jaar als gediplomeerd homeopaat werkte ik in mijn praktijk in Haarlem. Na de geboorte van mijn dochter verhuisde ik naar Alkmaar en vond hier ook een prachtige plek voor mijn praktijk. Namelijk naast de Hortus, in de oude gebouwen van VSM (decennia lang de grootste producent van homeopathische middelen in Nederland). Heel rustgevend en leerzaam om in de pauze even door de tuin te banjeren!

 

‘Toverkorrels’

Door de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met kinderen. De resultaten zijn bij hen vaak verbluffend. Vanwege hun grote vitaliteit zien we meestal snel reactie op een middel, soms lijken er daadwerkelijk wonderen te gebeuren. Niet voor niets noemen sommige ouders de homeopathische pilletjes dan ook ‘toverkorrels’.

Moeders

Als jonge moeder (en dochter van een verloskundige) heb ik veel affiniteit met het behandelen van jonge vrouwen met een (onvervulde) kinderwens, moeders in wording met zwangerschap gerelateerde klachten en/of het homeopathisch begeleiden van de bevalling, kraamperiode en vaccinaties.

Ik richt mij op moeders omdat zij over het algemeen aan de basis staan van de gezondheid van hun kleintje(s) /gezin. Dat begint uiteraard al in de buik (en zelfs daarvoor) zo heeft bijvoorbeeld de darmflora van moeder een grote invloed op de verdere ontwikkeling van het kind. Ook zorgt haar oerinstinct ervoor dat zij als de beste kan voelen of het wel of niet goed gaat met haar kroost. Meestal is zij degene die op onderzoek uit gaat als er hulp of extra ondersteuning nodig is.

Scholing

Tijdens mijn opleiding volgde ik onder andere modules fytotherapie (kruidengeneeskunde), voeding en counseling. Deze kennis gebruik ik nu als vanzelfsprekend naast de homeopathie binnen mijn praktijk.

Klassieke homeopathie is en blijft een boeiend vak; om mijn kennis bij te houden en te verdiepen volg ik regelmatig (internationale) bijscholingen.

Naast verschillende onderwerpen op het gebied van homeopathie volg ik ook medische nascholingen.

Eind 2021 ben ik tevens afgestudeerd als orthomoleculair therapeut.

Nieuwsgierig naar wat ik voor jou kan betekenen? Ik denk graag met je mee dus neem gerust even contact met me op.